Έναρξη Ασύγχρονης Εκπαίδευσης

Aγαπητοί γονείς,

Ολοκληρώθηκε χθες η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών του Σχολείου μας με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Οι μαθητές/μαθήτριες που δεν κατάφεραν να εγγραφούν μπορούν να το πράξουν μέχρι τις 6-4-2020 με βάση την παρακάτω εγκύκλιο (σύνδεσμος pdf) και να ενημερώσουν το Σχολείο. Από την Πέμπτη το πρωί ξεκινάμε την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών μέσω της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Για τη διευκόλυνση όλων παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Αύριο, Τετάρτη 1-4-2020, θα πρέπει όλοι οι μαθητές/μαθήτριες με την επίβλεψη των γονέων τους να εισέλθουν στην παρακάτω τοποθεσία: https://eclass.sch.gr. Οι κωδικοί που θα χρησιμοποιήσετε είναι αυτοί που χρησιμοποιήσατε στη δημιουργία λογαριασμού του παιδιού σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Καμία άλλη ενέργεια δεν απαιτείται στο περιβάλλον της πλατφόρμας. Κατόπιν θα ενημερώνεστε για τις ηλεκτρονικές τάξεις από το webmail σας με αυτοματοποιημένη διαδικασία.
  2. Την Πέμπτη το πρωί θα μπορείτε να εισέλθετε αυτόματα στις κλειστές τάξεις που θα βλέπετε και την Τετάρτη, να αντλήσετε το υλικό και να ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών εντός των ψηφιακών τάξεων για τον τρόπο λειτουργίας τους.
  3. Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες των ψηφιακών τάξεων θα αφορούν επανάληψη ή εμβάθυνση στη διδακτέα ύλη των μαθημάτων των προηγούμενων δύο τριμήνων.
  4. Το υλικό θα αναρτάται με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα των τμημάτων.
  5. Για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχει δημιουργηθεί ομάδα στήριξης στο σχολείο που απαρτίζεται από τους παρακάτω:
  • Χασιώτη Κωνσταντίνο
  • Κοκορομύτη Γεώργιο
  • Καραγιάννη Κωνσταντίνα

Οι γονείς θα μπορούν να επικοινωνούν προσωρινά τηλεφωνικά στο 2102754001 ή στο mail@7dim-irakl.att.sch.gr για να λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Το υλικό που ήδη υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Σχολείου θα εμπλουτίζεται κυρίως με υλικό επετειακού περιεχομένου.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ενδέχεται κάποιες ώρες να δημιουργούνται προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης τα οποία σταδιακά αναμένεται να εξομαλυνθούν.

Παραλληλα, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην ΕΡΤ2.

Αν και υπάρχουν αρκετά τεχνολογικά εμπόδια πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών όλα τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα . `Ολοι μαθαίνουμε από όλους μας σε αυτή τη διαδικασία και η συνεισφορά του καθενός είναι σημαντική.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ_ΠΣΔ_6_4_20

Comments are closed.