Οδηγίες για τον/τη μαθητή/τρια

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε, έτσι ώστε να βρείτε όλες τις ψηφιακές τάξεις του σχολείου μας που έχουν αναρτηθεί στο ΠΣΔ.

  1. Μπαίνετε στο σύνδεσμο της πλατφόρμας η-τάξη πατώντας eclass.sch.gr
  2. Βάζετε τους κωδικούς σας που έχετε για το Π.Σ.Δ.
  3. Μπορείτε, για να αποφεύγετε την προηγούμενη διαδικασία, να αποθηκεύσετε, αυτή τη σελίδα στα Αγαπημένα (αστέρι στην μπάρα εργαλείων του browser).
  4. Τώρα, είναι ορατά όλα τα αναρτημένα μαθήματα στο/στη μαθητή/τρια στα οποία έχει ενταχθεί από τον/την εκπαιδευτικό του μαθήματος. Ο/Η μαθητής/τρια μπορεί να μπει και να περιηγηθεί στα μαθήματά του/της.
  5. Εναλλακτικά ο/η μαθητής/τρια μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του/της στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο webmail.sch.gr. Εκεί θα ενημερώνεται αυτόματα μέσω μηνύματος όταν κάποιος εκπαιδευτικός τον/την εντάξει σε κάποια ηλεκτρονική τάξη. Στο σώμα του μηνύματος θα υπάρχει σύνδεσμος με την ηλεκτρονική τάξη και πατώντας το θα μεταφέρεται αυτόματα στην τάξη του μέσω της πλατφόρμας Εclass.
  6. Διαβάζει με προσοχή τις οδηγίες του/της εκπαιδευτικού και ελέγχει τις εργασίες που του/της έχουν ανατεθεί.
  7. Η επικοινωνία με τον/την εκπαιδευτικό θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του πεδίου Μηνύματα που βρίσκεται στην αριστερή στήλη κάθε ηλεκτρονικής τάξης. Η διαδικασία είναι ίδια με την αποστολή ενός email, με τη μόνη διαφορά ότι γίνεται μέσω του ΠΣΔ. Πατώντας στο πεδίο Μηνύματα, Νέο μήνυμα μαθήματος, Προς, εμφανίζεται και το όνομα του/της εκπαιδευτικού.
  8. Όσον αφορά στην αποστολή των εργασιών του/της μαθητή/τριας, εφόσον απαιτείται, αυτό μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

α. Συμπληρωμένο ηλεκτρονικά έγγραφο σε μορφή Word ως συνημμένο.

β. Φωτογραφία χειρόγραφου εντύπου ή τετραδίου ως συνημμένο.

γ. Σκαναρισμένη μορφή χειρόγραφου εντύπου ή τετραδίου ως συνημμένο. Για το τελευταίο, προτείνεται η εφαρμογή Office Lens της Microsoft για κινητά και tablet, καθώς λειτουργεί ως scanner.

 

Comments are closed.