Διανομή γάλακτος και φρούτων

Την Τετάρτη 25-1-2023 θα γίνει η 1η παραλαβή γάλακτος.

Την Παρασκευή 27-1-2023, θα γίνει  η 1η παραλαβή φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο Ευρωπαϊκoύ Προγράμματος Διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Β΄ Αθήνας).

Η διανομή στους μαθητές/μαθήτριες γίνεται αυθημερόν.

Προϋπόθεση είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και δωρεάν.

 Προγραμματίζονται έως 23 διανομές γάλακτος και το γάλα που θα διανεμηθεί στους μαθητές θα είναι πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα σε συσκευασία των 250ml. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το κοινώς γνωστό ως «φρέσκο» γάλα (αν και ο όρος δεν υφίσταται πλέον σε νομικό κείμενο) και όχι για γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας και άρα μακράς διάρκειας

Επίσης, προγραμματίζεται να γίνουν τουλάχιστον 7 διανομές και ανά μαθητή θα περιλαμβάνουν τα εξής φρούτα και λαχανικά: · 1η-2η Διανομή: 2 μήλα, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 3 μανταρίνια · 3η-6η Διανομή: 2 μήλα, 2 πορτοκάλια, , 1 αχλάδι · 7η Διανομή: 1 βερίκοκο, 2 ροδάκινα/ή νεκταρίνια · τοματάκια τύπου cherry 150 gr και 3 αγγουράκια τύπου Κνωσσού για όλες τις διανομές. Σε περίπτωση που υπάρξει υπόλοιπο ποσοτήτων ενδέχεται να γίνουν επιπλέον διανομές. Όλα τα προϊόντα εκτός των μήλων, θα είναι τοποθετημένα σε ατομική συσκευασία (χάρτινη κασετίνα). Τα μήλα (2 τεμ. /ανά μαθητή) θα είναι τοποθετημένα σε συσκευασία πλαστική, κατάλληλη για χρήση στα τρόφιμα. Όλες οι ατομικές συσκευασίες νωπών προϊόντων θα είναι συσκευασμένες σε εξωτερικές συσκευασίες των 10-12 kg. Τα φρούτα και λαχανικά που θα διανεμηθούν στους μαθητές προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζεται Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ποιότητά τους. Έχει επιλεχθεί ανώτερη ποιοτική κατηγορία (ποιοτική κατηγορία Ι, βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας) και υπόκεινται σε σειρά επιπλέον ελέγχων ποιότητας και ασφάλειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις ΔΑΟΚ των Περιφερειών, πριν διανεμηθούν στα σχολεία.

Η διανομή των φρούτων/λαχανικών είναι ανεξάρτητη από τη διανομή του γάλακτος.

Πριν από κάθε διανομή οι γονείς θα ενημερώνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στο Σχολείο.

Comments are closed.