Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκστρατεία «Μίλα Τώρα» του Χαμόγελου του Παιδιού

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο  Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών, λαμβάνει μέρος στην εκστρατεία «Μίλα Τώρα» του Χαμόγελου του Παιδιού σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ.
To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου) σχεδιάζει και θα υλοποιήσει Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile, που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός.
Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού και του You Smile, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μια από τις Δράσεις που θα υλοποιηθούν, είναι και η παρουσίαση των έργων που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora.
Το σχολείο μας συμμετέχει με ένα έργο ζωγραφικής μικτής τεχνικής, αποτελούμενο από ενενήντα κομμάτια παζλ μεγέθους Α3.
Τα έργα των μαθητών και μαθητριών θα προβληθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ετήσια δια ζώσης εκδήλωση, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (https:www.sch.gr/) και τα ψηφιακά μέσα του Υπουργείου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Η έργο του σχολείου μας έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Comments are closed.