«ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 2022 – 2023»: Η ψηφιακή έκθεση έργων τέχνης των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής!

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, παιδιά και επισκέπτες της ιστοσελίδας του σχολείου μας, καλωσορίσατε στο μάθημα των ¨Εικαστικών¨ . Στα βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε δείγμα των πρωτότυπων έργων τέχνης των παιδιών του σχολείου μας που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, με τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Νεκταρία Ασμαργιανάκη. Πολλά από αυτά τα έργα είχαν ως αφορμή έργα καλλιτεχνών, διάφορες τεχνοτροπίες, κινήματα, τέχνη άλλων λαών, παράδοση, έργα Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αρχιτεκτονικής κ.α.

Μέσα στους στόχους και τα ρεύματα, ήταν η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών, των δεξιοτήτων τους, η γνώση με ζωγράφους, τα, μεθόδους και τεχνικές. Στο ταξίδι αυτό της αισθητικής καλλιέργειας, τα παιδιά πειραματίστηκαν, αλληλοεπηρεάστηκαν, δούλεψαν ατομικά αλλά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά -πλην των συνηθισμένων- όπως, νερομπογιές, λαδοπαστέλ, καρμπόν, χρωματιστά χαρτιά/χαρτόνια, εφημερίδες κ.α.

Μεγάλος αριθμός αυτών των έργων όπως θα δείτε, εκτέθηκε στους διαδρόμους των του σχολείου, δημιουργώντας μια πανέμορφη, πολύχρωμη ατμόσφαιρα! Οι μαθητές θαύμαζαν τις εργασίες άλλων συμμαθητών τους και φωτογραφήθηκαν με χαρά! Οι φωτογραφίες στο σύνολό τους τραβήχτηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023.

Η διαδικτυακή έκθεση είναι διαθέσιμη στους συνδέσμους εδώ:

 

 

Comments are closed.