Συμμετοχή στο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Ένα κοχύλι στο βυθό» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας «Νίκη Γουλανδρή»!

Το σχολείο μας, για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχε με επιτυχία στον 3ο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Ένα κοχύλι στο βυθό» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας «Νίκη Γουλανδρή».
Μέσα στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου, την ώρα του μαθήματος των εικαστικών, τα παιδιά υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Νεκταρίας Ασμαργιανάκη, παρατήρησαν σε βιβλία και στο διαδίκτυο κοχύλια διαφόρων ειδών στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι δημιουργήθηκε το έναυσμα να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές με κοχύλια ανακαλύπτοντας την παρουσία τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μαθαίνοντας συγχρόνως για τη βιοποικιλότητα τους. Οι μικροί καλλιτέχνες ξεκίνησαν με το σχεδιαστικό μέρος των κοχυλιών χρησιμοποιώντας μολύβι και πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά αναφορικά με το χρωματισμό και τις υφές.
Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά οκτώ έργα μεγέθους Α4 με το όνομα του κάθε κοχυλιού στα λατινικά.
Για το σχολικό έτος 2023-24 συμμετείχαν συνολικά 181 σχολεία απ’ όλη την επικράτεια με 3.366 συμμετοχές από όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μέσα στα 75 έργα που διακρίθηκαν, (12 βραβεία και 63 έπαινοι), ξεχώρισε το έργο της μαθήτριάς μας Α. Κ. με τίτλο Murex Alabaster. Θερμά συγχαρητήρια για τη διάκριση και τη συμμετοχή των μαθητών/τριών του Σχολείου μας.
   
   

Comments are closed.