Συμμετοχή σε εργαστήριο υφαντικής

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ηράκλεια 2024»  από τη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στο χώρο της Βίλα Στέλλα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου και έκθεση με χειροποίητα εκθέματα με τίτλο «Της Αριάδνης του χιτώνες και ζωστήρες» του συγγραφέα – φιλόλογου και εικαστικού Ανάσταση Μαδαμόπουλο .

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου θα συμμετάσχουν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου σε εργαστήριο, πάνω στην πλέξη των υφαντών και την δημιουργία τους, με στόχο τη μύησή τους  στην αρχαία τέχνη της ύφανσης με αυτοσχέδιους απλοϊκούς «Αργαλειούς». Θα προηγηθεί ξενάγηση των μαθητών στην έκθεση.

Κάθε μαθητής πρέπει να έχει μαζί του δύο (2) μολύβια ή  δύο (2) στυλό, που είναι απαραίτητα για την ανύψωση των στημονιών στο τελάρο του, και ότι, περισσεύματα από νήματα (μαλλί, βαμβάκι, σπάγγους) διαθέτει το οικογενειακό του περιβάλλον, ως συμπληρώματα στα υλικά που θα βρίσκονται στον χώρο.

 Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ.  Μαίρη Ιγγλέση για τη δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές μας να γνωρίσουν την αρχαία τέχνη της ύφανσης.

Για να κατεβάσετε τη δήλωση συγκατάθεσης πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

Comments are closed.