Διάκριση του Β1 σε διαγωνισμό

Αγαπητοί γονείς,

Το Σχολείο είναι προσανατολισμένο στο να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς στην εκπόνηση Δράσεων και την υλοποίηση Καινοτόμων Προγραμμάτων. Το τμήμα Β1 πραγματοποίησε τη συγγραφή ενός παραμυθιού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και συμμετείχε σε δύο Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο πρώτος Διαγωνισμός αφορά τη συγγραφή ενός παραμυθιού με θέμα «Πόρτα κρυφή, πόρτα μαλαματένια… είπε ο μαγικός καθρέφτης και ο δεύτερος Διαγωνισμός αφορά τη συμμετοχή του τμήματος, με το ίδιο παραμύθι αλλά με εμπλουτισμένο υλικό, στην πρωτοβουλία του «BRAVO SCHOOLS 2020» , η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με βάση τα παραπάνω, σας ενημερώνουμε ότι στις 29 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Τελετή Βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2020». Το υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής πλαισιώθηκε, εκτός από τα βίντεο και τη μουσική κάποιων σχολείων και από το ηχητικό μήνυμα που ηχογραφήθηκε με τις φωνές των μαθητών μας να δίνουν το δικό τους μήνυμα για τα οφέλη της φύσης!

Επίσης, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ανάμεσα σε 657 πρωτοβουλίες (μαθητικές Δράσεις, Δημιουργίες, πρακτικές), το σχολείο μας διακρίθηκε για τη μαθητική του δημιουργία στον Τρίτο Πυλώνα που αφορά το Περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα τον Παγκόσμιο Στόχο που αναφέρεται στη ζωή στην ξηρά. Επιπρόσθετα, το σχολείο μας κατέχει υψηλή θέση και στο πλήθος των ψήφων που δέχτηκε από τους ενεργούς πολίτες.

Ως εκ τούτου, θα προσφερθεί στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, έπαινος σύμφωνα με τον οποίο ο κάθε μαθητής/τρια αποκτά τον τίτλο του «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ των Παγκόσμιων Στόχων», έπαινος συμμετοχής στο σχολείο ενώ παράλληλα το σχολείο μας συγκαταλέγεται πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων (SGDs Schools Club)!

Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει μαγνητοσκοπημένη την τηλεδιάσκεψη μπορεί να επισκεφτεί τα social media του Οργανισμού, όπου θα αναρτηθεί και το υλικό.

Για  να  δείτε  τη  διάκριση  πατήστε  εδώ:

BRAVO SCHOOLS 2020 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ_7ο ΔΣ Ηρακλείου Αττικής

Για να διαβάσετε το παραμύθι πατήστε εδώ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ

 

Comments are closed.